Kochani Setkowicze!
Mamy zaszczyt zaprosić Was na wspólną zabawę sylwestrową, która odbędzie się
w ośrodku jeździeckim „Jurand” (niedaleko Ostrowa Wielkopolskiego, link:
Ośrodek JURAND). 🙂
Doskonała zabawa oraz bliskość przyrody malowniczej Doliny Baryczy oraz
Wzgórz Ostrzeszowskich pozwoli naładować baterie na cały nadchodzący 2016 rok 🙂
Pobyt od 31.12 do 02.01
Koszt: 200 zł
W cenie zawarte jest pełne wyżywienie, kolacja sylwestrowa, 2 noclegi oraz atrakcje takie jak kulig śnieżny bądź przejażdżka bryczką (w razie braku śniegu) 🙂
Dodatkowo możliwość wykupienia kursu strzelania z łuku.
Przedpłaty w wysokości 50 zł należy dokonać do końca października na konto:
21 1140 2004 0000 3302 5311 7652
Urbaniak Tomasz, ul Górnicza 2/19 60-107 Poznań,
tytułem „Sylwester z STK, Imię i nazwisko“
Ilość miejsc ograniczona – około 25
Zapisy poprzez >> FORMULARZ <<
Jak zajmiemy sobie wolny czas?
W czwartek 31.12 po przyjechaniu na miejsce przygotujemy się na wieczór, udekorujemy salę i uszykujemy się na świetną zabawę (prawdopodobnie tematyczną, więc przebrania konieczne! :p). Nie zabraknie tańców na parkiecie oraz zabaw do białego rana 🙂
W piątek (Nowy Rok) odbędzie się kulig bądź przejażdżka bryczką (zależnie od pogody i ilości śniegu) oraz wieczorne ognisko. Przy śnieżnej pogodzie czeka nas także bitwa na śnieżki 🙂
Powrót do domu w sobotę 2.01 po śniadaniu.
MENU
Noc sylwestrowa:
Pierś z kurczaka zawijana z serem fetą i suszonymi pomidorami, udka, skrzydełka z kurczaka w marynacie staropolskiej, w marynacie z miodem i musztardą, kotlet warzywny, pieczone ziemniaczki z boczkiem i cebulką, ziemniaki z wody, sałata z dodatkami i serem fetą, buraczki z chrzanem, buraczki z papryczką, marchewka gotowana na słodko
Po północy:
Barszcz, galat, patera mięs/babeczki z ciasta francuskiego z żółtym serem, jarmużem, szpinakiem/zapiekane warzywa w sosie śmietanowym, bigos, pieczywo, pajda chleba wiejskiego, gzik, ogórki kiszone, ogórki konserwowe na różne sposoby (ogórki w musztardzie, w curry, góralskie), tradycyjny smalec (z cebulką, z pieczarkami), ciasto, kawa, herbata
Śniadanie 01.01
Jajecznica, kiełbaski na ciepło, pomidory, ser biały, dżem, powidła, pieczywo ,kawa, herbat
Obiadokolacja 01.01
Zupa żurek/rosół, Kotlet schabowy/mięso mielone, surówki, ziemniaki (pieczone /gotowane /puree), naleśniki, napój: sok owocowy/woda mineralna
+ słodka niespodzianka 🙂
Śniadanie 02.01
Jajka na twardo, ser żółty, szynki, pomidor, dżem, powidła, pieczywo
W razie pytań proszę o kontakt:
Tomasz Urbaniak